bg|en
Излезе версия OFRM 2013Q3a
От yackee • 25 Септември 2014

Извънредната версия 2013 Q3а вече е на разположение за сваляне на всички регистрирани потребители с активен абонамент за обновления. Както винаги искаме да изкажем специални благодарности на всички клиенти и приятели, които ни изпратиха информация за открити неточности по предходната версия, помагайки активно за прецизирането на картата!

 

Допълнения за извънредната версия

 

В добавка към новостите от версия 2013 Q3, извънредната версия 2013 Q3a включва и всички нови отсечки от магистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус".


 
Актуализации по републиканската пътна мрежа

 

Версия 2013 Q3 включва вече изцяло изградената магистрала "Тракия", моста "Нова Европа" (Дунав мост 2) във Видин, както и нови кръгови движения в София, Димитровград и Стара Загора.

 

 

Разширено покритие в населените места

 

  • Обогатена е наличната информация за търсене по адрес (улица и номер) с 2 нови населени места; за търсене по номер на блок с 2 актуализирани населени места и за търсене по име на улица/кръстовище с 1 ново населено място.
     
  • Добавени са нови обекти от обществен интерес (POI)

 

Подобрена функционалност


Търсенето по номер на блок вече може да се извършва както по досегашния метод през "Накъде?" > "Интересни места", така и по нов метод през "Накъде?" > "Адрес", като на мястото на името на улицата се задава името на квартала (последвано от интервал и буквите БЛ), а на мястото на номера на сградата се задава номера на блока. Например, ако търсите блок 21 в жк Дружба в София, търсенето по новия метод се извършва както следва:

"Накъде?" > "Адрес" > "Въведете държава" > БЪЛГАРИЯ > "Въведете град" > СОФИЯ > "Въведете улица" > ДРУЖБА БЛ > "Въведете номер" > 21.

Новият метод поддържа търсене на блокове, обозначени с номера. В редките случаи когато блокът е обозначен с име, а не с номер (например блок "Мургаш"), търсенето трябва да се извърши по стария метод през "Накъде?" > "Интересни места".

 

 

За любителите на офроуда и туризма


Офроуд ентусиастите могат да се радват на нови 294 километра oфроуд участъци и 35 километра туристически и велопътеки.

 

Уверени, че новата версия на карта OFRM ще бъде още по-удобна и полезна за все по-широк кръг от потребители, ние Ви желаем приятнo и безопаснo пътуванe из България!

 

Видяно: 1178 Коментари: 0
0
Коментари