bg|en
За нас
Кои сме ние ?

Фирма Сайнед ООД е създадена през 1997 г. и основната ѝ дейност е внедряване на ИТ и ГИС системи. През 2001 година започва разработката на карта на България, която включва не само републиканската пътна мрежа, но и черни пътища и пътеки. Картата получава име OFRM, което е съкратено от OFFRoad MAP. През 2005 година Сайнед ООД пуска на пазара картов продукт за GPS навигаторите на фирма Гармин, която е водеща в областта на навигационните системи за лична употреба. През 2007 година навигационна карта OFRM вече разполага с адреси в София, което позволява революционно за времето си търсене и навигиране до конкретен адрес. Картовият продукт продължава да се развива и усъвършенства непрекъснато, в резултат на което днес карта OFRM все още най-пълната и точна карта за България със следните предимства:
 

• По-детайлно покритие в сравнение с конкурентни картови продукти.
 

OFRM съдържа 7 813 населени места, курорти, махали и квартали, като картата предлага най-детайлното покритие за България. По данни на Националния статистически институт (НСИ) за населението в България към 31.12.2012, версия 2015Q3 на картата разполага със следното покритие:

- търсене по име на улица/пресичащи се улици в 373 населени места (в които живее 75,1% от общото население на България)

- търсене по адрес (име на улица и номер на сграда) в 301 населени места (в които живее 74,6% от общото население на България)

- търсене по номер на жилищен блок в 96 населени места
 

• Голям брой обекти от обществен интерес в най-разнообразни категории.
 

Над 78 000 обекта от обществен интерес осигуряват богат избор от възможности за удовлетворяване на нуждите както на преминаващите пътешественици, така и на местните потребители, като например:
 

- Станции за гориво (бензин, дизел, газ, метан)

- Автомобилни обекти (паркинги, автомивки, автосервизи)

- Транспортни терминали (летища, автогари, жп гари, пристанища, ГКПП)

- Обществени сгради (държавни и местни администрации, училища, детски градини, болници)

- Културни центрове (театри, кина, галерии, музеи)

- Нощуване и отдих (хотели, мотели, къмпинги, хижи, подходящи за къмпингуване живописни места)

- Храна и развлечения (ресторанти, клубове, заведения)

- Търговски обекти (магазини, аптеки, банки)

- Природни забележителности (върхове, пещери, паркове)

- Планинска безопасност (планински маркировки, източници на питейна вода, заслони)
 

В добавка към базовите категории обекти, OFRM предлага и специфични данни, като например къде може да се ползва безплатен Wi-Fi достъп за мобилни устройства.
 

• Данни за броя и посоката на пътните ленти в избрани главни градове.
 

OFRM разполага с данни за броя и посоката на пътните ленти, която дава възможност за предварителна индикация при необходимост от престрояване в друга пътна лента за предстоящ завой или отклонение.
 

• Фотореалистични изгледи на пътни разклонения за цялата страна.
 

Схематичното представяне на разклоните е заменено с фотореалистични снимки, които се показват когато дойде време за маневра. OFRM разполага с 764 заснети разклона из страна.
 

• 3D сгради за повечето големи градове у нас.
 

За по-лесно ориентиране при преминаване през големи градове, OFRM разполага с 3D визуализация на сградите. За част от големите градове има също текстурни 3D модели на емблематични сгради и културни паметници. Вградените фотореалистични изгледи на пътни разклонения дават възможност за визуална ориентация преди достигането на пътното разклонения и индикират пътната лента, по която трябва да се продължи пътуването.
 

• Ограничения на скоростта и осреднено време за преминаване по проходите по планините.
 

Чрез внимателно подбрани и оптимизирани скоростни променливи, OFRM предлага по-точно приблизително време за достигане до целта.
 

• Цифров модел на релефа (DEM) и изолинии през 25 м надморска височина.
 

Данните за цифровия модел на релефа (DEM) дават възможност за тримерен изглед на картата и реализиране на много допълнителни функции (като вертикален профил на маршрута, виртуален хоризонт и т.н.) и предлагат по-удовлетворяващо усещане при работата с картата.
 

• Изобразяване на растителната покривка в страната.
 

Изобразяването на растителната покривка в страната представлява удобство за туристите и любителите на Outdoor приключенията.
 

• Категоризирани по достъпност и трудност на преминаване черни пътища и маршрути.
 

OFRM съдържа над 50 000 хиляди километра черни пътища, които са категоризирани по тип на превозното средство, за което са достъпни и по нивото на трудност при преминаване. За удобство и лесно разпознаване, те са изобразени с различни цветни контури.
 

• Градски и планински велосипедни трасета и туристически пътеки.
 

В картата има и изобилие от туристически и велопътеки, колова маркировка, източници на вода и други полезни данни, който също така имат допълнителна категоризация според трудност и настилка.
 

• Поддръжка на кирилица и латиница.
 

За улеснение на туристите OFRM поддържа всички наименования и на латиница.
 

• Възможност за изчисляване на маршрути по различни нестандартни критерии.
 

При наличие на подходящ софтуер OFRM може да предложи информация за изчисляване на маршрути по множество критерии в зависимост от специфичните нужди на клиента.
 

• Постоянно развитие с тримесечни обновления
 

Още от създаването си през 2005 година, карта OFRM е в процес на постоянно развитие и прецизиране, като на всяко тримесечие се изготвя нова версия. Чрез изградената мрежа от сътрудници из цялата страна и собствени мобилни групи за заснемане, промените в инфраструктурата на пътищата и в организацията на движението се отразяват в карта OFRM много преди конкуренти ни.